Македонија

Премиерот Груевски во посета на Чешка

Премиерот Груевски во посета на Чешка

Претседателот на Владата на Република Македонија Никола Груевски, на покана на неговиот чешки колега Бохуслав Соботка, денеска ќе престојува во официјална посета на Чешката Република.

Тој со домаќините во Прага ќе разговара за билатералната соработка, како и за македонските аспирации за членство во НАТо и Европската Унија.