Македонија

Премиерот Груевски во работна посета на Охрид

Премиерот Груевски во работна посета на Охрид

Премиерот Никола Груевски денеска ќе престојува во работна посета на Охрид.

Како што соопшти владината прес-служба, премиерот за време на престојот ќе присуствува на пуштање во употреба на реконструираниот локален пат од горно до долно Лакочереј ќе го посети новоизградениот модерен кеј во Пештани, ќе присуствува на промоција на фасади на три објекти лоцирани кај стариот чинар и ќе ги посети градежните работи на Светиклиментовиот Универзитет.