Македонија

Премиерот ја посети компанијата „Амфенол“

Премиерот ја посети компанијата „Амфенол“

Премиерот Никола Груевски денеска е во посета на кочанско-виничкиот регион. Во кочанско тој го пушти бо употреба патот до селото Бели. Тој ги посети објектите на американската компанија Амфенол за производство на автоделови.

gruevskifabrija22

Груевски направи обиколка низ фабриката, а од менаџментот беше запознаен со начинот на работа.