Македонија

Препорака од лекарите: Внимателно конзумирајте храна и алкохол

Препорака од лекарите: Внимателно конзумирајте храна и алкохол

Внимателно конзумирање храна од животинско потекло и алкохол препорачуваат лекарите до граѓаните за време на празниците.

Од Здравствениот дом информираат дека за време на празниците нивните дежурни ноќни пунктови како што се поликлиниката „Идадија“, Ченто, Чаир, Ѓорче Петров, Бит Пазар, Јане Сандански, Шуто Оризари и Драчево ќе даваат 24-часовна здравствена заштита.