петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 14

Пресуда за браќата кои пукаа на скопските Клиники кон крајот на мај

За потсетување, инцидентот се случи во ноември минатата година кога браќата изреволтирани по смртта на нивната мајка која ја оперирал Огненовиќ, дошле на Клиника и го застрелале.

Пресуда за браќата кои пукаа на скопските Клиники кон крајот на мај

Пресуда за браќата кои пукаа на скопските Клиники кон крајот на мај

Последни вести

На крајот на мај ќе биде донесена пресудата за двајцата браќа кои пукаа во хирургот во Државна болница.

Како што пишува ДНЕВНИК, судскиот процес за докторот Љубомир Огненовиќ од одделот за дигестивна хирургија на скопските Клиники, требаше да започне вчера, но се одложи поради презафатеноста на адвокатот на двајцата браќа.

35-годишниот Исмет Никшиќи и неговиот 37-годишен брат Абдуљаким Никшиќи, ќе седнат на обвинителната клупа на крајот на мај. Исмет го застрела докторот, а неговиот брат одговара за соучесништво во случајот.

Почетокот на судскиот процес за драмата на Клиника се преместува за 27 мај.

За потсетување, инцидентот се случи во ноември минатата година кога браќата изреволтирани по смртта на нивната мајка која ја оперирал Огненовиќ, дошле на Клиника и го застрелале.

Исмет со три куршуми ја изрешета ногата на лекарот. Откако го застрела почна да крши и дивее на Клиниката. Сите присутни беа во паника.

Најчитани вести