Македонија,Политика

Претседателот Иванов денеска ќе го врачи мандатот за нова влада

Претседателот Иванов денеска ќе го врачи мандатот за нова влада

Претседателот Ѓорге Иванов денеска попладне ќе му го врачи мандатот за остав на Владата на Република Македонија на Никола Груевски, претсдател на ВМРО ДПМНЕ.

Груевски и ВМРО ДПМНЕ на предвремените парламентарни избори одржани на 27-ми април освоија најмногу гласови со што добија 61 пратеничко место во Собранието.