вторник, 25 јули 2017  |  Вести денес: 1

Претседателот Иванов го зголеми бројот на ангажирани припадници на АРМ

Војската е активно вклучена на терен со сите расположливи ресурси, со цел ублажување на последиците во најпогодените подрачја.

vojnici

Поврзани вести

На барање на граѓаните од подрачјата зафатени со невремето, претседателот на Република Македонија и врховен командант на Вооружените сили Ѓорге Иванов донесе одлука да ангажира дополнителен број припадници на Армијата на Република Република Македонија, со цел да помогнат во санирањето на последиците и штетите од катастрофалното невреме и да ја пружат потребната помош на месното население.

Како што соопшти кабинетот на Иванов, претседателот веднаш по големото невреме кое во саботата навечер ја зафати Република Македонија, а особено скопскиот регион, ја задолжи АРМ да ги стави на располагање сите расположливи капацитети за помош во санирање на штетите предизвикани од невремето.

Војската е активно вклучена на терен со сите расположливи ресурси, со цел ублажување на последиците во најпогодените подрачја.

Најчитани вести