Македонија

Претседателот Иванов ќе го прими хрватскиот министер Морнар

Претседателот Иванов ќе го прими хрватскиот министер Морнар

Ѓорге Иванов, претседателот на Република Македонија денеска ќе го прими министерот за наука, образование и спорт на Република Хрватска, Ведран Морнар.

Хрватскиот министер вчера имаше средба со министерот за образование и наука Абдилаќим Адеми, со кого потпиша нова, тригодишна програма за соработка во образованието и науката меѓу Македонија и Хрватска, за периодот 2015-2018 година.