Македонија

Претседателот на Големото национално собрание на Турција во Македонија

Претседателот на Големото национално собрание на Турција во Македонија

На покана на претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Трајко Вељаноски денеска во официјална посета на Република Македонија ќе престојува Џемил Чичек, претседател на Големото национално собрание на Република Турција.