Балкан

Претседателот на „Грчката банка“ добил заканувачко писмо со куршуми

Претседателот на „Грчката банка“ добил заканувачко писмо со куршуми
Залутани куршуми завршиле во автомобил

Во канцеларијата на претседателот на „Грчката банка“, Јоргос Провопулос е добиена пратка со два куршуми и заканувачко писмо, пренесе „АФП“.

Куршумите биле со калибар 7,65 мм. Пратката е добиена заедно со секојдневната пошта на претседателот на финансиска институција.

Според грчката телевизија „Мега“ писмото било потпишано од досега непозната група која се нарекува „Народни Одмаздници“.