Спорт

Претседателот на РФМ Живко Мукаетов во посета на ракометниот камп „Кирил Лазаров 7“

Претседателот на РФМ Живко Мукаетов во посета на ракометниот камп „Кирил Лазаров 7“
Претседателот на РФМ го посети кампот „Кирил Лазаров 7“

Претседателот на РФМ, Живко Муакетов и генералниот секретар Филип Милошевски денеска го посетија кампот „Кирил Лазаров 7“ и го искажаа своето задоволство од начинот на кој агенцијата КМГ и Кирил Лазаров го подготвиле и организирале целиот настан.

– Овој камп е еден плус за нас како федерација и е огромно задоволство да се биде тука и да се види децата како тренираат, колку се посветени и колку тука има теленти. Треба да се работи со нив, а тоа деновиве с еправи во кампот кој го организира Кире Лазаров. Четитки што во време на одмори, тој одвои од неговото време и им се посветува на младите. Како федерација ние вакви проекти поддржуваме. Ова треба да се продолжи и да биде се помасовно. Доволно е да се видат задоволните лица на овие деца што тренираат и јасно е колку за нив значи сето оваа, овие кампови и можноста да тренираат и да учат од нивните идоли, изјави претседателот на РФМ, Живко Мукаетов.

Кампот на најдобриот македонски ракомет е поддржан од претседателот на РФМ и од компанијата „Алкалоид“ која стана генерален покровител на кампот. „Здравјето пред се“ е мотото на „Алкалоид“, а инвестирање во младите спортисти е генерална определба.