Магазин

Претставата „Тобелија“ на Скопско лето

Претставата „Тобелија“  на Скопско лето

Театарската претстава „Тобелија“ на Лубомир Јурковиќ, најистакнат современ драмски автор во Црна Гора, ќе се одржи утре од 20.30 часот во Детскиот театарски центар во Стара Чаршија во Скопје.

Претставата е во режија на Словенецот Ник Упер. Играат: Јоана Поповска, Розита Огњанова и Камелија Лишковска.

Ова е меѓународен театарски копродукциски проект на Мал драмски театар – Битола, од Македонија, Екс Понто од Љубљана, Словенија и Државно куклен театар и Фестивал за камерен театар од Враца, Бугарија.

Претставата е во организација на Скопско лето.