Македонија

Превентивни активности на МВР за возачите од странство

Превентивни активности на МВР за возачите од странство

Министерката за внатрешни работи Гордана Јанкулоска денеска на граничниот премин „Блаце“ ќе учествува во активностите во рамки на превентивните проекти на МВР и РСБСП, посветени на возачите од странство, односно нивно запознавање со сообраќајните прописи и правила на РМ.

Јанкулоска на на ГП „Блаце“ ќе биде придружувана од директорот на Бирото за јавна безбедност Митко Чавков.

МИА