Секс

Причини „за“ и „против“ секс на првиот состанок

Причини „за“ и „против“ секс на првиот состанок

Кое е клучното време за првиот секс со некоја личност? Се чини дека покрај сите спроведени истражувања одговорот на ова прашање отанува да лебди во воздухот.

Постојат неколку причини за и против секс на првиот состанок, кои треба да ги имате на ум. А потоа, одлуката е ваша.

ЗА:

» И двајцата сте одговорни, возрасни луѓе.

» Не ви е прв пат да имате секс.

» Чувствувате огромна сексуална привлечност кон таа личност.

» Не сакате сериозна врска.

» Имате доволно години за да правите што сакате.

ПРОТИВ:

» Можеби е пребрзо.

» Може да те сфати како „лесен плен“.

» Има шанса дека нема да ти се јави наредното утро.

» Постои можност дека нема да те почитува.

» Можеби нема да сака да започне врска со тебе, туку ќе мисли дека си само „комбинација“.