Македонија,Крими хроника

Пријава за кумановец поради серија тешки кражби

Пријава за кумановец поради серија тешки кражби

Кумановец заработи кривична пријава поради сомнение за сторени девет кривични дела „тешка кражба“, едно дело „тешка кражба во обид“ и едно дело „кражба“.

Пријавениот во периодот од 28.10.2014 година до 21.01.2015 година со употреба на погоден предмет извршил девет тешки кражби, една тешка кражба во обид и една кражба во патнички и товарни возила при што одзел 11 акумулатори и други предмети се заедно во вредност од 77.150 денари.