Македонија

Пријавени 397 спорни граѓани

Пријавени 397 спорни граѓани

Од Државната изборна комисија соопштуваат дека до денеска до 13 часот 397 граѓани се пријавиле за да го регулираат своето избирачко право.

За овие лица се појавија несовпаѓања на податоците при проверки во Избирачкиот список.

Од нив 86 се пријавиле во подрачните одделенија и канцеларии или во дополнителните канцеларии на Државната изборна комисија, додека 311 граѓани пријавувањето го оствариле преку веб апликацијата на Комисијата, соопшти ДИК.