Македонија

Пријавете неправилности на изборите на телефонскиот број 0800-54321

Пријавете неправилности на изборите на телефонскиот број 0800-54321

Од 7 до 19 часот денеска ќе функционира бесплатната телефонска линија 0800-54321, на која граѓаните ќе можат да пријават било каква повред.а на избирачкото право.

Граѓаните исто така ќе можат за заштита на своите права да се јават и на телефонските броеви:  Тетово 044/344-082, Струмица 034/329- 996, Кичево 045/228-586, Битола 047/242-310, Штип/032 389-701 и Куманово 031/431-488.