Крими хроника

Пријавил „полицајци од Илирида“, па признал дека излажал

Пријавил „полицајци од Илирида“, па признал дека излажал

Поради непознати причини, лице пријавило во полиција инцидент кој потоа признал дека го измислил.

Вчера, околу 18 часот во ЦИК-Скопје, К.С. пријавил дека на последна 45-ка во населба Ченто-Скопје, две непознати машки лица со црн „џип“, со црни униформи на кои на грбот на албански им пишувало „Полиција“, а на ракавите „Илирида“, со црвени беретки, со пушки во рацете, му се обратиле со зборовите „Ние сме полицајци од Илирида“, по што му побарале лична карта, а потоа се упатиле кон селото Арачиново.

При разгоров со полицијата било утврдено дека пријавителот од негови лични причини настанот го измислил и го пријавил во полиција. Според МВР, констатиран е прекршок и  лицето ќе биде казнето.