недела, 23 јули 2017  |  Вести денес: 44

Приказната за Македонско девојче и на словенечката телевизија ПОП ТВ

Приказната за Македонско девојче, осамна на словенечката телевизија ПОП ТВ. Песната по која сите не препознаваат, неодамна доби нов аранжаман, токму на 50 - тиот роденден на дамата за која оригинално е направена.

mak-devojce

Последни вести

Приказната за Македонско девојче, осамна на словенечката телевизија ПОП ТВ. Песната по која сите не препознаваат, неодамна доби нов аранжаман, токму на 50 – тиот роденден на дамата за која оригинално е направена.

Во изведба на Весна Гиновска Илкова и Наум Петрески, заедно со хорот и симфонискиот оркестар. За специјалната изведба во комплетирање на приказната, допринесе и виртуозот на гитара Влатко Стефановски, како и препознатливиот Дино Имери на клавир.

Приказната за најпознатата македонска песна проследете ја на следниот линк.

Најчитани вести