Секс

Прилагодете ги позите според големината на пенисот

Прилагодете ги позите според големината на пенисот

Кога ќе дојде до сексот, големината на пенисот не е најважна. За задоволство е потребна техника, а она што е важно за одредени секс пози можете да се прилагодите според големината на половиот орган.

1. Просечна големина

Сексологот Емили Морс, ја предложува таканаречената поза „притаен змеј“ доколку пенисот на вашиот партнер има просечна должина. Ставете ги рацете на неговите рамена, а носете околу неговата половина. Така гушнати, вашиот партнер нека заземе клекната положба, неговото тело се претвора во ваша столица.

par-1414527294-50279

2. „Господин голем“

За почеток, посветете 10 до 15 минути предигра, за вашата вагина да ја добие потребната влажност. Можете и да употребите лубрикант. Идеалната поза е кога жената е горе, за да може да ја контролира длабочината на пенетрацијата. Потпрете се со рацете на душекот на креветот, како да се подготвувате да правите склекови. Нему би му било полесно ако ги свиткате колената.

par-u-krevetu-1413484505-49816

3. Помал од 15 сантиметри

Деби Хербеник, сексолог од Универзитетот Индијана, предложуваат поза во која жената лежи на грб, со опуштени раце на перницата и подигнат задник, односно колкови. Кога ќе влегува пенисот во вагината, што можете повеќе стиснете ги бутините. Избегнувајте лубриканти со мал пенис, тиењето е ваш сојузник.

sex-1371298814-4520

4. Свиткан на една страна

Доколку пенисот на вашиот партнер е малку искривен кон едната страна, најдобро би било вие да лежите, додека тој стои покрај креветот. Искривете ги колковите на тој начин да бидете во полузавиткана состојба, па во текот на пенетрацијата прилаготете се на неговиот облик.