Македонија

Прилеп ќе добие Аква Парк

Прилеп ќе добие Аква Парк

На површина од 4.500 метри квадратни со изградени тобогани, лизгалки, базен за деца, базен за возрасни, шанкови во вода, лежалки, стејџ, административна зграда со ресторан, кафе-барови, санитарни јазли, туш кабини, соблекувални и прва помош.

Објектот ќе поседува и стандардизирани машински сали и современ систем за филтрација на водата. Аква паркот ќе овозможи нови работни места, за лица кои ќе бидат ангажирани во угостителските објекти, кафе-баровите и ресторанот.

Ќе има редарска служба и просторија за давање итна медицинска помош. Прилепчани со нетрпение ја очекуваат новата атракција, место за забава и разладување во летните горештини.