Крими хроника

Прилепчанец се фрлил од вториот кат на прилепската болница

Прилепчанец се фрлил од вториот кат на прилепската болница

Средовечен прилепчанец вчера скокнал од вториот кат во прилепскиот медицински центар, извести полицијата. Пациентот бил со ментални нарушувања и во болница бил згрижен откако претходно се пожалил на повреда.

Неофицијално, 62 годишниот С.В бил хоспитализиран во саботата со повреда на вратот, и бил задржан на лекување. Поради својата агресивост, и нарушено психичко здравје, постојано го вовлекувал во расправии медицинскиот персонал, се додека во даден момент не го оттурнал болничарот и скокнал од вториот кат на болницата, при што се здобил со тешки повреди.

Поради повредите здобиени од падот повторно е хоспитализиран, и после укажаната лекарска помош, приклучен бил на апарати за дишење, но по кратко време им подлегнал на повредите здобиени од падот.