Македонија,Крими хроника

Прилепчанец продавал дрва без документи

Прилепчанец продавал дрва без документи

ПС Прилеп поднесе кривична пријава против П.Н.(43) од Прилеп за сторено кривично дело „фалсификување службена исправа“.

Пријавениот, во својство на управител на ДТПТУ „Рипил“ ДООЕЛ-Прилеп, од неговото складиште за продажба на дрва во неработен ден (државен празник) му продал огревно дрво на И.А. без притоа да му издаде соодветен документ.

По ова, извршена е контрола при што е пронајдена испратница, за која постои сомнение дека истата ја изготвил еден ден пред да му ги продаде дрвата на И.А.