Магазин

Прилепчанец во Швајцарија и’ собрал дел од хонорарот на фолк пеачката Андријана

Прилепчанец во Швајцарија и’ собрал дел од хонорарот на фолк пеачката Андријана

Фолк пејачката Андријана, која се уште е актуелна со песната и спотот за „Абра Кадабра“, пред неколку дена се врати од Швајцарија каде што имаше неколку настапи во дискотеки.

Но, наместо среќна и задоволна да се врати дома, доживеала непријатно изненадување. Како што Андријана откри за Вистина .мк, таа вредно си го изработила својот дел, но не претпоставувала што ќе и се случи на крајот, кога требало да си го добие хонорарот за отпеаното.

– Пеев во една дискотека каде што газдата не знаеше ниту македонски, ниту англиски, а јас не знам германски. Еден Македонец кој беше посредник за мојот настап таму преведуваше и без да знам си земал дел од мојот хонорар, вели Андријана за порталот.

Инаку, овој „менаџер“ кој по потекло е од Прилеп, а живее во Швајцарија е познат по тоа што прави измами од ваков тип, намамувајќи пејачки да доаѓаат да настапуваат во Швајцарија, при тоа користејќи ја својата интелигенција и моќ за лажење и на луѓето им ги зема парите.