Магазин

Прилепски карневал, Фанче Ристеска и со својта ќерка Михаела се маскираа во кинескињи

Прилепски карневал, Фанче Ристеска и со својта ќерка Михаела се маскираа во кинескињи

Прилеп живее во духот на карневалот

Иако Градоначалникот на Општина  Прилеп г – дин Марјан Ристески е во посета на Македонците во Австралија, фамилијата Ристески го негува култот и традицијата за празникот Прочка. Првата дама на градот Фанче Ристеска и со својта ќерка Михаела за денешниот празник се маскираа во Кинескињи. Истата е поврзана со симболиката на националната носија на Киниеските дами. Фамилијата Ристески на сите православни христијани им го честита празникот Велики поклади – Прочка, посакувајќи многу здравје, среќа и бериќет.