Македонија

Прилепските наставници во училница, не го поддржаа штрајкот

Прилепските наставници во училница, не го поддржаа штрајкот

Во прилепските училишта денес започна наставата од второто полугодие.

Наставниците се на своите работни места, а децата во ученичките клупи.

Во Прилеп наместо штрајк, се одвива редовна настава.

-Наставата се одвива непречено. Сите професори и ученици се во училиштата. Професорите си ги извршуваат своите работни задачи, истакна директорот на средното училиште „Ѓорче Петров“ во Прилеп.