недела, 23 октомври 2016  |  Вести денес: 25

Припадници на ИСИС со американски пушки

Новите видео-снимки ги покажуваат припадниците на терористичката група ИСИС со М16 пушки од американско произодство

isis-amerikanska-puska-tocka-2015 (1)

Последни вести

Можноста американското оружје кое е испратено на ирачките сили кои војуваат против ИСИС да заврши во нивните раце е нешто на кое што предупредуваа експертите за безбедност.

Но, судејќи според најновите информации, изгледа токму тоа се случило.

Новите видео-снимки ги покажуваат припадниците на терористичката група ИСИС со М16 пушки од американско произодство.

Како ова оружје завршило во рацете на ИСИС? Очигледно е дека станува збор за оружје од складиште кое ИСИС го зазел.

Премиерот на Ирак потврди дека владините сили загубиле повеќе складишта со американско оружје.

Најчитани вести