понеделник, 21 август 2017  |  Вести денес: 2

Пристигна Новата година во Австралија

Со спектакуларен огномент пристигна Новата година во Австралија.

австралија

Поврзани вести

Повеќе од милион луѓе ја дочекаа Новата година со огномети, кои беа посветени на пејачите Принц и Дејвид Боуви.

Седум тони огномет беа лансирани од пристаништето во форма на Сатурн, месечината и ѕвезди во чест на песната „Space oddity“ на Боуви и во спомен на Принц, кои починаа во 2016 година.

За новогодишната ноќ беа ангажирани околу две илјади полицајци.

Најчитани вести