четврток, 20 јули 2017  |  Вести денес: 47

Пристигна помош од Бугарија за поплавените во скопско

Дирекцијата за заштита и спасување на Република Македонија денеска соопшти дека примопредавањето на бугарската помош ќе биде утре во скопската касарна „Гоце Делчев“.

donacija

Поврзани вести

Република Бугарија ќе испрати помош за настраданите во поплавите во скопскиот и тетовскиот регион во храна, вода и хигиенски средства во вредност од над 40.000 лева. Помошта веќе е доставена до бугарскиот Црвен крст, соопшти денеска прес-службата на Министерството за транспорт, информациска технологија и информации.

Децата во настраданите подрачја, според соопштението, ќе добијат повеќе од 6.200 детски кашички и 5.000 памперси. Помошта вклучува повеќе од 22.000 литри флаширана вода, над 8.200 конзерви и друга храна и материјално-технички средства за справување со штетите од невремето.

Дирекцијата за заштита и спасување на Република Македонија денеска соопшти дека примопредавањето на бугарската помош ќе биде утре во скопската касарна „Гоце Делчев“.

Најчитани вести