Македонија

Пристигна првата група холандски туристи во Охрид

Пристигна првата група холандски туристи во Охрид

Првиот чартер лет со 180 холандски туристи од Амстрдам утрово пристигна на охридскито аеродром Свети Апостол Павле, објави ТВ „Сител“.

Половина од патниците дојдени за свадбата на холанѓанец и девојка од Струга, некои од нив за прв пат се тука а повеќето повторно се враќаат во Македонија.

Гостите кои ја отворија сезоната воодушевени од гостопримството, културно историските знаменитости и природната убавина.

 

Ова лето за 25 посто ќе се зголеми бројот на туристите од Холандија на двете компании Корендон и Аркефлај.

Од мај до октомври се очекува да долетаат околу 130 авиони полни со туристи.