петок, 28 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Приведен познат скопски дилер

diler

Последни вести

Полицијата поднесе кривична пријава против Ф.Н (30), скопски уличен дилер на хероин и марихуана, за недозволена трговија со дрога.

Пријавениот, во текот на овој месец од две лица од земјава, неовластено набавил поголема количина на хероин и марихуана.

Откако од страна на полициските службеници, се потврдени сознанијата дека така набавената дрога, Ф.Н. ја однел дома,  каде  во зависност од побарувачката ја препакувал во помали количини (полиетиленски и хартиени паковки) и истата ја препродавал на уживатели од Скопје, со наредба од Судија на претходна постапка, извршен е претрес во неговиот дом во скопски Чаир.
При започнување на претресот во домот на Ф.Н., каде тој живее со неговата сопруга, двајцата се обиделе да се ослободат од дрогата, на тој начин што ја фрлиле во дворот на соседите, но биле видени од полициски службеници кои од дворот на соседите подигнале една тегла со непозната прашкаста материја, една тегла со непозната расителна материја и повеќе помали полиетиленски паковки со непозната прашкаста и тревкаста материја.
Истотака, во покривната конструкција на куќата е пронајдена хартиена паковка со растителна материја и една дробилка за марихуана, а во домот на негов роднина, кој живее во непосредна близина е пронајдена една дигитална вага, на која имало остатоци од хероин и марихуана.

Ф.Н. е приведен во службените простории на Единицата, каде не дал појаснување за пронајдената дрога и дигитална  вага, како и  за  тоа, од кого и од каде е пронајдената дрога. По извршеното вештачење на подигнатиот материјал од претресот, е утврдено дека пронајдената прашкаста матрија претставува 88,82 грама наркотична дрога-хероин, спакувана во 32 помали поилиетиленски паковки, додека  растителната материја – 23,81 грама марихуана како и  една полиетиленска паковка со вкупна маса од 5, 80 грама мешавина од парацетамол и кофеин.

Инаку, Ф.Н. покрај тоа што е кривично пријавуван за недозволена трговија со хероин, против него се поднесени и две кривични пријави за извршени две разбојништва и една кривична пријава  за “недозволено изработување, држење и тргување со оружје или распрскувачки материи.

Најчитани вести