четврток, 20 октомври 2016  |  Вести денес: 55

(ФОТО) Ова се приведените во антитерористичката акција „Ќелија“

Најголем дел од приведените во оваа акција се повратници од овие воени жаришта и лица кои учествувале во паравоени формации.

Ова се приведените во антитерористичката акција „Ќелија“

Ова се приведените во антитерористичката акција „Ќелија“

Поврзани вести

Во антитерористичката акција „Ќелија“ која се одвиваше во повеќе градови низ Македонија приведени се девет лица, сите македонски државјани, но со различна националност.
Акцијата беше насочена кон припадници на фундаменталистичка група која рерутирала борци од земјава за воените боишта во Сирија и во Ирак. Најголем дел од приведените во оваа акција се повратници од овие воени жаришта и лица кои учествувале во паравоени формации.

Меѓу уапсените е и имам на на џамиите Тутунсуз и Јаја Паша, за кој се верува дека е идеологот на исламскиот фундаментализам во земјава.

del500

Ова се приведените лица: М. Р. (1979) од Скопје, А. А (1988) од Тетово, Д. А. (1984) од Скопје, Д. А. (1984) од Скопје, Ш.М. (1987) од Гостивар, Р.Е. (1979) од Скопје, И. М. (1978) од Скопје, А. З. (1988) од Скопје, Е. С. (1984) од Скопје.

priveden1

priveden2

priveden3

priveden4

priveden5

priveden6

priveden

priveden7

priveden9

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ:

Уапсени 9 лица кои регрутирале борци за во Ирак и Сирија. Во антитерористичката акција „Ќелија“ спроведена во 3:30 по полноќ полицијата уапси девет лица, а над дваесет се осомничени за учество во војните во Сирија и Ирак, како и за регрутација на борци за овие боишта.

Најчитани вести