четврток, 27 јули 2017  |  Вести денес: 53

Привремената комисија за медиуми го избира петтиот член

mediumi_g_0_thumb_medium500_281

Последни вести

Привремената комисија за следење на медиумското претставување денеска треба да го избере својот петти член.

Комисијата, која беше формирана во согласност со политичкиот договор на четирите најголеми партии, досега е составена од четири членови предложени од партиите, кои со консензус треба да го изберат петтиот член. Според договорот, овој член треба да биде етнички Албанец. Кандидатите до недела поднесуваа свои кандидатури до Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиуми, во рамките на која ќе функционира Привремената комисија.

Согласно законските измени, Комисијата е задолжена да дава оценки во врска со евентуалните прекршувања на изборниот законик од страна на радиодифузерите

Најчитани вести