Македонија

Продавачи на Буњаковец не продаваат на соросоиди

Продавачи на Буњаковец не продаваат на соросоиди

“Денес на пазар Буњаковец со Оливера Трајковска на една тезга не ни дадоа да купиме бидејќи сме биле предавници и соросоиди” е исповед на активистот на СОРОС Кирил Ефремовски на Твитер.

slkika

Граѓаните веќе јасно разликуваат кој се бори за државните интереси, а кој се бори против државните интереси. Неколку пати јавноста и граѓаните ги осудуваа постапките на СОРОС и на дел од новинарите блиски до СДСМ и СОРОС, а веќе почнаа да им кажуваат и јавно во лице.

Имено, Кирил Ефремовски е еден од најјактивните граѓански “независни” активисти од редовите на СОРОС, воедно и близок поддржувач на политиките на СДСМ, а Оливера Трајковска е блиска новинарка до СДСМ и водител на емисија Вин-Вин на 24 Вести.