петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 0

Продолжение на 74.седница на Собрание

sobranie

Поврзани вести

Расправата за Извештајот на Европската комисија за Република Македонија за 2015 година да продолжи денеска во Собрание.

На дневен ред на 74. седница се и измените и дополнувањата на законите за постапување со бесправно изградени објекти, за градење, за придонеси од задолжително социјално осигурување, за пензиското и инвалидското осигурување, сите по скратена постапка.

Пратениците ќе дебатираат и по Предлог законот за вработување и работа на странци и по Предлог законот за изменување на Законот за здравственото осигурување, двата по скратена постапка.

На денешната седница ќе се расправа и по измените и дополнувањата на Законот за учебници за основно и средно образование по скратена постапка, како и по Предлог законот за изменување на Законот за учебници за основно и средно образование, во прво читање.

На дневен ред се и измените и дополнувањата на Кривичниот законик, Предлог законот за пробација, Предлог законот за амнестија поднесен од Павле Трајанов и Лилјана Поповска, Предлог законот за дополнување на Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата, сите во прво читање, како и Информацијата за енормното загадување на амбиентниот воздух во Република Македонија.

Најчитани вести