недела, 23 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Продолжуваат контролитe на УЈП, МВР и Пазарниот инспектор

download

Последни вести

Редовните инспекциски контроли на МВР, УЈП и Државниот пазарен инспекторат продолжуваат.

Од 4 до 12 ноември, од 150 контролирани објекти, во 58 Управата за јавни приходи утврди неправилности во делот на фискализацијата.

Контролите се спроведуваат на целата територија на Македонија и се насочени пред се кон ризични обврзници кај кои постојат сознанија дека не се почитува законот за пушење, не се почитува работното време и не се регистрира готовинскиот промет.

 

tabelaUJP

Најчитани вести