Свет

Продолжуваат немирите: Нови жртви во Луганск, борби кај Лисичанск

Продолжуваат немирите: Нови жртви во Луганск, борби кај Лисичанск

Украинскатa артилерија грaнатирала неколку градски области и оштетени се неколу десетици куќи.

Најмалку три цивили се загинати,а десет ранети во офанзивата на украинската војска на Луганск во изминатите 24 часа, соопштиле властие на тој град на истокот на Украина.

Итната помош во Луганкс интервенирала 145 пати а заради здобиени рани и повреди во вооружените судири загинале три а ранети се десет цивили.

Украинската артилерија гранатираа неколку градски области и отетени се неколку десетици куќи, јавил Итар-Тас. Без струја останале 35.000 потрошувачи, без вода повеќе од 4000, а во неколку реони е прекинато и снабдувањето со гас.

Продолжуваат и борбите кај Лисичанк.