петок, 24 март 2017  |  Вести денес: 22

Продолжува проектот за поддршка на мали и микро претпријатија

gruevski-dava-izjava-nerezi

Поврзани вести

Проектот за поддршка на мали и микро претпријатија продолжува и идната година со давање грантови со што се очекува да се вработат нови 200 луѓе, информира премиерот Никола Груевски во рамки на посетата на општина Неготино.

Одговарајќи на новинарски прашања, Груевски посочи дека досега се вработени околу 580 луѓе во околу 370 компании.

Тоа е одлична бројка бидејќи се работи за најмали компании кои вработуваат по еден, двајца, тројца или четворица луѓе. Поддршката што ја добиваат од 92.000 денари е доста значајна за нив, со неа можат да купат опрема или репроматеријали и да вработат нови луѓе, рече Груевски.

Ова, појасни премиерот, е специјална програма наменета за најмалите, односно микро и мали бизниси.

Најчитани вести