среда, 28 јуни 2017  |  Вести денес: 0

Продолжува вонредната состојба во Турција

Вонредната состојба беше воведена во земјата за три месеци по неуспешниот обид за преврат на 15 јули.

turcija

Последни вести

Парламентот на Турција го одобри денеска продолжувањето на вонредната состојба во земјата за уште три месеци, јави Анадолија.

Вонредната состојба беше воведена во земјата за три месеци по неуспешниот обид за преврат на 15 јули.

На почетокот на месецот Владата одлучи да го продолжи рокот на тој режим за уште три месеци.

Се очекува продолжената вонредна состојба да влезе во сила од 19 октомври, кога истекуваат првите три месеци.

Најчитани вести