среда, 23 август 2017  |  Вести денес: 46

Проект за намалување на CO2 од автомобилите

Проектот е насловен „Стабилизирање на емисиите на стакленички гасови од патниот сообраќај преку двојно намалување на потрошувачката на гориво.

Проект за намалување на CO2 од автомобилите

Проект за намалување на CO2 од автомобилите

Поврзани вести

Во Скопје денеска ќе биде одбележан почеток на проектот чија цел е намалување на емисиите на CO2 од автомобилите во Македонија.

На настанот е најавено обраќање на министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири.

Проектот се спроведува од УНЕП –ГЕФ во соработка со Регионалниот центар за животна средина – Канцеларија во Македонија, а главен корисник е Министерството за животна средина и просторно планирање кое заедно со рафинерија ОКТА го обезбеди националното кофинансирање на проектот.

Најчитани вести