петок, 28 јули 2017  |  Вести денес: 40

Проектите за млади луѓе АМС ги претстави пред волонтерите на Мировниот Корпус

Во петокот, претставници на Агенцијата за млади и спорт присуствуваа на Саем на Мировниот Корпус каде беа претставени проектите и активностите на Агенцијата за млади и спорт пред волонтери на Мировниот Корпус во Македонија.

ams-mladi-640x480

Последни вести

Претставниците од АМС ја претставија Националната стратегија за млади 2016-2025, како и локалните младински совети и стратегии, Националната кампања против говор на омраза и проектите „Млад програмер “, „Млади поети“ и „Млади уметници“ кои Агенцијата ги имплементира за поддршка на младите луѓе.

Присутните волонтери и претставници од граѓанските организации и единиците на локалната самоуправа изразија интерес за вклучување во активностите на АМС и изразија идеи за нови активности.

На настанот учествуваа претставници од институции и организации кои пред волонтерите  на Мировниот Корпус ги презентираа своите активности

Најчитани вести