Македонија

Проектот „Македонија вработува“ ја таргетира најранливите групи на невработени лица

Проектот „Македонија вработува“ ја таргетира најранливите групи на невработени лица

-Големи очекувања имаме од новиот проект Македонија вработува. Очекуваме дека преку овој проект во наредните 12 месеци ќе се отворат 20 илјади нови работни места во Македонија, а со проектот се таргетирани најчуствителните и најранливите групи на невработени во Македонија,посочи премиерот Никола Груевски на 15.Конгрес на ВМРО-ДПМНЕ во Куманово.

Додаде и дека работат на тоа да донесат инвеститори низ сите општини низ Македонија.

-Многу се трудиме инвеститорите да бидат распределени насекадениз Македонија, а особено таму каде сеуште не сме убедиле некој инвеститор да дојде. Во тој правец клучна е и подготвеноста на градоначалниците, со спремни и правно чисти локации со донесена инфраструктура, бидејки кога инвеститорите бараат локација немаат време да чекаат допрва градоначалникот да расчистува имотно-правни односи или да гради комуналии, посочи тој.

Груевски упати апел до сите градоначалници да работтат на зголемување на бројот на индустриски зони.