Македонија

Проектот на Заев е да се стави државата во вазална состојба

Проектот на Заев е да се стави државата во вазална состојба

Целта на СДСМ е Република Македонија да се стави во вазална состојба, вели поранешниот функционер на СДСМ, Стевчо Јакимовски.

-Овој проект е проект со кој што се сака Република Македонија да се стави во некоја вазална состојба, односно да се добие во Република Македонија марионетска Влада за да се остварат целите кои што ги планираат оние, значи кои што се народбодателите на странските служби кои што ова го побарале од извршителите, со цел да се инсталира марионетска Влада во Република Македонија и потоа да се добијат целите за кои што тие и практично се изнајмени да го прават тоа, истакна Јакимовски за време на неговото гостување во вестите на Канал 5 телевизија.