Свет

Професорка осудена на 22 години затвор поради секс со ученици

Професорка осудена на 22 години затвор поради секс со ученици
Професорка осудена на 22 години затвор поради секс со ученици

Триесетгодишната Џенифер Фичер, некогашна професорка по англиски јазик на академијата Central Florida Aerospace во Лејкленд е осудена на затворска казна од 22 години затоа што од септември 2011. година до јануари 2014., сексуално ги искористувала своите ученици.

Тројца од нив потврдиле дека со нив имала сексуални односи, кои тогаш имале 17 години, а со еден од нив останала и бремена.

На крајот, не го донела бебето на свет затоа што направила абортус, а на судењето можело да се слушне и тоа дека ги терала момчињата да ги лажат родителите за нивниот однос, како и дека еден од нив го наговорила да имаат секс на кровот од училиштето.

Фичер за време на изрекувањето на казната, низ солзи им се извинила на семејствата на учениците и повторно истакнала дека со сите тие момчиња била и емотивно поврзана, но судијата останал неумолив и ја нарекол предатор.

Инаку, Фичер прв пат се сретнала соочена со тешки обвиненија уште во 2008 година, затоа што на несоодветен начин му пристапила на едно момче кое тогаш било осмо одделение, но и покрај тоа што тогаш била исфрлена од тоа јавно училиште во округот Оринџ, три години подоцна добила нова прилика да работи со деца.