Македонија

И професорката Ванковска им се потсмева на „Шарените“

И професорката Ванковска им се потсмева на „Шарените“

Професорката Билјана Ванковска важи за силен поддржувач на опозицијата, а постапките на „Шарената револуција“ наидоа на потсмев од нејзина страна. Имено, иако претходно „шарените“ помпезно одбројуваа до 18-ти јуни, наеднаш, го сменија датумот во кој, како што велат, „ќе ја зеле слободата во свои раце“.

vankovska-za-sarenite

Како беше она за прав маж кој не се држел до зборот? 🙂 Така, и Шарената револуција го сменила датумот за земање на слободата и демократијата во свои раце – од 18-ти на 20-ти и тоа дури во 19 часот. Macedonia Timeless! Се трудам со цело срце, ама не можам да ги земам сериозно, напиша таа.

Инаку хулиганите кои деновиве дивеат низ Скопје, нарекувајќи се себе си „Шарена револуција“ најавија протест за во понеделник  на 20-ти јуни, кој ќе започне во 19 часот пред Специјалното јавно обвинителство, по истекувањето на ултиматумот што беше даден до 18-ти месецов.