Балкан

Прогласена вонредна состојба во Србија

Прогласена вонредна состојба во Србија

Српската Влада прогласи вонредна состојба на територијата на целата држава, соопшти премиерот на Србија, Александар Вучиќ.

Одлуката уследи по барање на српскиот Републички штаб за вонредни ситуации. Српската влада денеска побара помош од Европската комисија, Русија и Словенија.