сабота, 22 октомври 2016  |  Вести денес: 23

Пролетна акција за чистење на Матка

matka500

Последни вести

Со акцијата за чистење на кањонот Матка во општина Сарај денеска почнува пролетна кампања за собирање на неправилно одложениот отпад низ сите населени места во општината, пренесе МИА.

Во првата акција, покрај кањонот ќе се чисти и дивата депонија во село Рашче.

На почетокот на кампањата ќе присуствуваат министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири и градоначалникот на општина Сарај, Беким Мурати.

Најчитани вести