петок, 28 јули 2017  |  Вести денес: 0

Промоција на ЕУ проектот за слобода на медиумите

Проектот, до јануари 2019, ќе го имплементира Здружението на новинари на Македонија, а целта е поттикнување и развој на поволна средина за правата на новинарите и подобрување на известувањето согласно со професионалните и етичките стандарди.

98980927

Последни вести

Делегацијата на Европската унија во Скопје денеска ќе го промовира тригодишниот проект „Мрежа на новинари за слобода на медиумите“, финансиски поддржан со 200.000 евра.

Проектот, до јануари 2019, ќе го имплементира Здружението на новинари на Македонија, а целта е поттикнување и развој на поволна средина за правата на новинарите и подобрување на известувањето согласно со професионалните и етичките стандарди.

На промоцијата ќе се обратат евроамбасадорот Аиво Орав и претседателот на Здружението на новинари на Македонија Насер Селмани.

Најчитани вести