четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 59

Промоција на избраните дела во десет томови од академик Блаже Ристовски

blaze

Последни вести

По повод 85-годишнината од раѓањето на академик Блаже Ристовски во Македонската академија на науките и уметностите утре во 12 часот ќе се одржи промоција на Избраните дела во десет томови од овој автор, што ги објави Книгоиздателството „Матица македонска“ од Скопје.

На свечениот чин воведен збор ќе има академик Владо Камбовски, претседател на МАНУ, а делата ќе го промовираат Георги Старделов, Катица Ќулафкова, Димитар Пандев, Симо Младеновски и Раде Силјан, главен уредник на изданието.

Во оваа пригода ќе биде организирана изложба на објавените дела на Ристовски, која ќе ја отвори акад. Витомир Митевски.

Најчитани вести