Македонија

Промоција на книга на Стојан Андов

Промоција на книга на Стојан Андов

Утре во мултимедијалниот културен центар „Матица ексклузив“ во 12 часот ќе се одржи промоција на книгата „Јосип Броз Тито и распаѓањето на Југославија“ од Стојан Андов.

За најновото дело на познатиот политичар, публицист и прозен автор ќе говори проф. д-р Гордана Силјановска Давкова.

Стојан Андов во последниве десет години по активното повлекување од политиката ги објави мемоарските дела: “На мој начин”, “Источни патувања” и “Од мој агол”, како и романите “Стравот и љубовта”, “Кицо американецот” и “Враќањето на американецот”.